Werkwijze

 

Bij Integratieve kindertherapie en coaching is het kind de deskundige zelf! De oplossing voor het probleem zit in je kind, maar vaak is je kind zich daar (nog) niet van bewust. Je kind heeft hulp nodig om bij deze oplossing te komen. Ik onderzoek samen met je kind waar hij/zij tegen aanloopt en wat hij/zij daarmee wil. Je kind leert zijn eigen gevoel, gedrag en gedachten kennen zodat hij/zij de baas wordt. Op deze manier krijgt je kind meer grip en balans en kan je kind in zijn kracht weer verder.

Een traject is kortdurend en zal tussen de vijf en vijftien sessies duren. Gemiddeld zijn er minimaal 10 sessies nodig. Het traject begint met een intakegesprek waarbij het liefst beide ouders aanwezig zijn. Ik zie jullie namelijk als co-therapeuten waarmee ik ga samenwerken. Voor een optimaal proces is het belangrijk dat jullie je kind hierbij helpen. In dit eerste gesprek wordt de vooraf ingevulde vragenlijst besproken en vastgesteld waar jullie tegenaan lopen. Jullie krijgen tips en tricks om weer positief op weg te kunnen.

Daarna volgen vijf sessies met jullie kind. In deze sessies staat het kind en zijn of haar hulpvraag centraal. Je kind zal zijn hulpvraag gaan onderzoeken, oplossen en een plekje geven. Vaak gaat deze vraag niet over het gedrag wat het kind laat zien, maar over het gevoel en de gedachten erachter. De krachten van je kind worden versterkt waardoor je kind zijn eigen problemen kan oplossen.

Na deze sessies volgt er weer een oudergesprek. Hierin bespreken we hoe het proces is verlopen en bekijken we welke hulp er eventueel nog nodig is of dat je kind in zijn eigen kracht weer verder kan.

Image
 

Contact Kinderpraktijk Almere

 

Bij vragen of behoefte aan meer informatie kun je mij telefonisch bereiken op: 0630738265 of per mail: info@kinderpraktijkalmere.com.

Ook kun je onderstaand formulier invullen.

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door deze website.

     

    Aanmelden voor een intakegesprek

    Tijdens een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek brengen we samen de klacht in beeld en
    bespreken we de mogelijkheden die het beste bij jouw kind passen.

    Aanmelden